HACCP określa zasady postępowania, których wprowadzenie w życie zapewnia bezpieczeństwo żywności i chroni przed szkodnikami. Warto zaufać specjalistom.
System HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli) jest wymogiem narzuconym przez Unię Europejską. Dzięki niemu ryzyko wniknięcia do żywności szkodników zostaje zminimalizowane, żywość natomiast jest produkowana, przechowywana, pakowana i transportowana w warunkach spełniających normy sanitarne i gwarantujących bezpieczeństwo.
System ten musi być wdrożony w każdej firmie, w której jest kontakt z żywnością, bez względu na jej wielkość, liczbę pracowników czy branżę. Dotyczy on w tym samym stopniu producentów żywności, firm transportowych z sektora żywności, hurtowników, właścicieli restauracji etc.
Najważniejszym celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, a tym samym jej konsumentom. Oprócz tego system ten pomaga:
System HACCP dla każdej firmy układamy indywidualnie – uwzględniając branżę, specyfikę i wiele innych czynników. Całość poprzedzona jest wnikliwymi analizami, opiera się na zintegrowanych metodach walki ze szkodnikami (IPM).
System HACCP dostosowywany jest do specyfiki konkretnej firmy i budowany na zagrożeniach mogących w niej wystąpić. Fundamentem wszystkiego są tzw. wymogi wstępne HACCP. To suma programów, procedur i dobrych praktyk, których wdrożenie gwarantuje, że żywność w firmie jest bezpieczna, a wszystkie czynności z nią związane odbywają się w odpowiednich warunkach, z zachowaniem norm i wymogów.
Ważnym elementem systemu HACCP jest monitoring szkodników. Dokładamy wszelkich starań, aby uzyskane przez nas dane o firmie: jej specyfice i zagrożeniach, były pełne, a monitorowanie obecności szkodników efektywne. Dlatego:
Czynności te są prowadzone regularnie, według ustalonego dla Państwa firmy harmonogramu monitoringu. Poza uzgodnionymi wizytami także pozostajemy do Państwa dyspozycji – jeśli zauważą Państwo szkodniki w firmie, reagujemy natychmiast.
Dzięki odpowiedniemu przeszkoleniu i dużemu doświadczeniu wszystkie zabiegi przeprowadzamy fachowo, z uwzględnieniem specyfiki firmy, stosując się do ogólnych i wewnątrzfirmowych instrukcji BHP.
Metody walki ze szkodnikami są przez nas dobierane tak, aby były jak najmniej szkodliwe dla ludzi i środowiska, dawały bardzo dobre rezultaty i szybko usuwały problem.
Każda wizyta w Państwa firmie jest przez nas dokumentowana. Gromadzimy dane o usługach, pojawieniu się i aktywności szkodników, udzielonych wskazówkach i wszystkich innych działaniach. Służą one nam do oceny naszych działań – ich skuteczności i efektywności.
Zapraszamy do kontaktu!
Wspieramy naszych Klientów na Śląsku, w Małopolsce i okolicach. Wykonujemy usługi w Katowicach, Bielsku-Białej, Żorach, Krakowie, i w wielu innych pobliskich miejscowościach.
Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies.
Przeczytaj więcej: polityka prywatności
© 2021 - 2024 Ratapest.pl realizacja Rekurencja.com
Wszystkie prawa zastrzeżone.